Szanowni Państwo!

Dziękujemy za państwa zaufanie i dotychczasowe wsparcie dla działań podejmowanych przez Fundację Wczoraj i Jutro! Dzięki Państwa wpłatom w ostatnim czasie zrealizowaliśmy kilka istotnych projektów. Wśród nich wymienić należy trzy najważniejsze:

1. Obchody rocznicowe upamiętniające Orlęta Przemyskie i Lwowskie
2. Obchody Narodowego Dnia Pamięci Żołnierzy Wyklętych
3. Akcja #TarczaDlaMedyka

Obchody rocznicowe upamiętniające Orlęta Przemyskie i Lwowskie

Grudniowe obchody rozpoczęła uroczysta Msza Święta w kościele O.O. Franciszkanów w Przemyślu. Jej koncelebrze przewodniczył ks. Abp. Józef Michalik. Po Mszy Świętej odbył się przemarsz do Placu Orląt, gdzie zostały wygłoszone okoliczne przemówienia, odśpiewano Hymn Narodowy, a także złożono kwiaty. Dzięki państwa wsparciu, mogliśmy wydrukować 10 banerów informujących o Uroczystościach, które pojawiły się w różnych częściach miasta, a sam Marsz otwierał profesjonalnie przygotowany transparent, ozdobiony przez wizerunki „Orląt”. Fundacja z zebranych środków zakupiła również pochodnie oraz wieńce (jeden pod pomnik a drugi na grobowiec Orląt), zainwestowała w nagłośnienie, wydrukowała broszurki popularnonaukowe, plakaty, oraz ulotki promujące wydarzenie.

Obchody upamiętniające Orlęta Przemyskie i Lwowskie

W niedzielę 15 grudnia w Przemyślu odbył się Marsz Orląt Przemyskich i Lwowskich. Wydarzenie zgromadziło kilkaset osób.

Tegoroczne obchody rozpoczęła uroczysta Msza Święta w kościele O.O. Franciszkanów w Przemyślu. Jej koncelebrze przewodniczył ks. Abp. Józef Michalik. Po Mszy Świętej odbył się przemarsz do Placu Orląt, gdzie zostały wygłoszone okoliczne przemówienia, odśpiewano Hymn Narodowy, a także złożono kwiaty.