Pomoc ofiarom wojny. Jak możesz wesprzeć potrzebujących

Od początku wojny nasza fundacja angażuje się w pomoc ofiarom na wielu płaszczyznach. Poniżej przedstawiamy listę obszarów naszych działań:

W Polsce powstało mnóstwo inicjatyw pomagającym uchodźcom z Ukrainy, co jest oczywiście słuszne. Polacy po raz kolejny zdają egzamin! A my w szczególny sposób chcemy wspomóc naszych rodaków, którzy pozostali na Ukrainie lub dla tych, którzy są już bezpieczni w Polsce i potrzebują naszego wsparcia. Uzbieraną kwotę pragniemy przekazać polskim rodzinom które pozostały za naszą wschodnią granicą. Jednak Polacy znajdują się również wśród uciekających dlatego gdy jest potrzeba, za część kwoty ze zrzutki kupujemy dla nich dary.

Pierwsze zakupy dla uciekającej rodziny ze Lwowa już zrobiliśmy! Za kwotę 800 zł, kupiliśmy najpotrzebniejsze rzeczy, jedzenie, produkty chemiczne, kosmetyki, ręczniki, ciepłe kołdry.

Wiele sklepów, przedsiębiorstw a także osób indywidualnych dołączyło do naszej zbiórki! Jeśli i Ty chcesz do niej dołączyć, zrób zakupy w jednym ze sklepów [Lista sklepów TUTAJ], lub po prostu napisz do nas na fundacjawczorajijutro@gmail.com!

Do tej pory trafiła do nas niezliczona ilość artykułów spożywczych, kosmetyków, lekarstw, śpiworów, koców termicznych i wiele innych. Do akcji dołączyli się także Polacy zza granicy, m.in ze Szkocji, którzy pokonujący tysiące kilometrów przekazali nam dary dla uchodźców!

Szkocki bus wypełniony darami dla uchodźców!
  • Wolontariat

W czasie gdy jedna część naszych wolontariuszy odbiera i segreguje przekazane nam dary dla Ukrainy, druga część aktywnie angażuje się w wolontariat, m.in na Dworcu PKP w Przemyślu czy w miasteczku dla uchodźców przy ul. Lwowskiej w Przemyślu. W dalszym ciągu jest potrzeba wolontariuszy, dlatego jeśli nie chcesz siedzieć bezczynnie przed telewizorem, napisz do nas!